DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2011
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Patruļkuģim "Viesīte" savieno korpusus

Publicēts pirms 13 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vakar, 12. aprīlī, a/s „Rīgas kuģu būvētavā” tika savienoti Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku flotiles patruļkuģa „Viesīte” korpusi. Šis ir viens no Aizsardzības ministrijas (AM) pasūtītajiem pieciem patruļkuģiem, kurš pilnībā tiek būvēts Latvijā.

Patruļkuģa "Viesītes" būvniecību uzsāka 2010. gada vasarā un tā paša gada novembrī svinīgi tika ielikts kuģa ķīlis. Kuģa nolaišana ūdenī paredzēta 2012. gada vasarā. Pirms tam tiks veikti kuģa iekšdarbi.

Pieci jaunie Jūras spēku flotiles patruļkuģi tiks izmantoti ne tikai militārām, bet arī civilām vajadzībām – cilvēku meklēšanai un glābšanai jūrā. Tie būs daudzfunkcionāli kuģi, ko varēs aprīkot gan ar naftas savākšanas, gan mīnu meklēšanas un iznīcināšanas iekārtām u.c.

Kuģu platums būs 13 metru, garums – 25 metru, savukārt iegrime – 2,7 metru, ātrums – 20 mezglu, dzinēju jauda – 2200 zirgspēku. Šos kuģus būvē no speciāla alumīnija ne tikai svara dēļ, kas būtiski ietekmēs to ātrumu un dos iespēju ekonomēt degvielas patēriņu, bet arī, lai laikus pasargātu no kuģa lielākās problēmas – korozijas. Patruļkuģu izmantošana ziemas apstākļos būs efektīvāka nekā līdz šim, jo tie spēs iziet jūrā 3,5 metru augstos viļņos. Viens patruļkuģis izmaksā aptuveni 7,8 miljonus latu.

Patruļkuģu būve norisinās saskaņā ar AM un a/s "Rīgas kuģu būvētava" krasta apsardzes patruļkuģu būves un piegādes līgumu, kuru noslēdza 2007. gada 21. decembrī.

Plašāka informācija http://www.mil.lv/lv/Aktualitates/Aktualitates/2011/04/13-01.aspx


Informāciju sagatavoja:
Liene Ulbina
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas speciāliste
Tālruņi: 6 7335136, 26542828
E-pasts: liene.ulbina@mod.gov.lv
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI