DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2009
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Saeima konceptuāli atbalsta grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā

Publicēts pirms 14 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeima ceturtdien, 10.septembrī, pirmajā lasījumā atbalstīja Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sagatavotos grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas ļaus paplašināt kautuvju ražošanu.

Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā paredz atļaut lauksaimniecības dzīvniekus nokaut, izmantojot pēckaušanas apdullināšanu.

„Eiropas Savienībā ir atļauts iegūt gaļu reliģisko kopienu tradicionālajiem ēdieniem ar tām metodēm, kādas ir bijušas jau daudzus tūkstošus gadus atpakaļ. Piemēram, tas būtu gan košers, kas ir ebrejiem, gan halals, kas ir musulmaņiem,” Saeimas sēdē informēja deputāts Dzintars Zaķis (JL).

Atbildīgās komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis atgādināja, ka Eiropas Savienībā ir tikai četras valstis, kurās gaļas iegūšana saskaņā ar ebreju un musulmaņu reliģiskajām prasībām kautuvēs nav atļauta. Ja Saeima neatbalstīs grozījumus, šeit izaudzēti dzīvnieki nokaušanai tiks izvesti uz citām valstīm, kur tas ir atļauts, bet Latvijas uzņēmēji pazaudēs iespēju eksporta tirgos konkurēt ar šādu produktu, skaidroja V.A.Krauklis.

Vairāki deputāti, debatējot par likuma izmaiņām, pauda bažas par to, vai lauksaimniecības dzīvnieku kaušana šādā veidā atbilst ētikas normām, Latvijā esošajām tradīcijām un humānai attieksmei pret dzīvniekiem.

Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā pirmajā lasījumā tika pieņemti 46 deputātiem balsojot „par” un 15 deputātiem balsojot „pret”, un 18 atturoties.

Plānots, ka par grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā Saeima galīgajā lasījumā lems 17.septembrī.

Saeimas Preses dienests
Tālr.: 67087218, mob.: 26136160
E-pasts: prese@saeima.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI